03 October 2010

Marah Itu......?

N3 kali ni maybe semua orang ada perasaan yang paling bahaya daripada mana-mana jenis perasaan yang ada pada diri.

bila orang marah, orang kata biarkan jer..nanti pandai la dia cool down.. bagi tauke tu bukan cara penyelesaian bagi meredakan marah orang. bila orang marah kita patut tegur dan bagi cakap2 yang boleh melembutkan hati nya supaya perasaan marah diorang @ kawan korang cooldown.  satu cara yang taukey selalu buat bila kawan tauke marah( tauke ada sorang jer kawan yang terbest) tauke pujuk dan masak.
hah jangan terkejut.. nie salah satu cara yang boleh dikatakan berkesan bagi mengelak daipada oang tersebut marah sampai tak sudah.

kalo x menjadi juga korang buat lawak selamber..kadang2 lawak old skool memang kaw2 dapat buat orang tersenyum n akan mengurangkan rasa marah. betul.. tak dapat juga meredakan panas diorang tu.. ada orang spesis yang liat tok dipujuk..senang jer korang AZAN jer kat telinga di bagi SEtAn tu lai jauh2..insya-allah kurang betul2 rasa amarah nyer tu..

hah..korang pilih la tips yang mana korang rasa berkenan dihati..paling2 pun ambik wuduk sembahyang sunat sekejap dah..kompem korang dah tak berapa nak marah lagi.

2 ulasan:

hee pernah ker mpratik kn tok thn kmrhn niee =)

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites