15 September 2010

1 Malaysia 1 Impian Dengan Sejuta Harapan

Sok Hari baru dalam kelendar cuti aku..ntah baru sedar kat dalam kalendar ada kata cuti "MALAYSIA DAY" so meaning that, 16 hari lepas merdeka kita jadi 1 Malaysia. he3 macam pakej la pula bunyi nyer yer. Satu Malaysia ermmmmm....apa nak letak kat N3 nie yer...kejap tgh thinking nih!!!!!!! .......

Hah datang juga idea...dalam malam terang bulan nie .. idea sampai pun. Matlamat satu malaysia nie nak kita sedar yang kita boleh bersatu-padu tok mencapai matlamat kita. tak kira la matlamat yang macam mana korang letak yang penting matlamat tu mesti la berunsurkan Positif. contoh2 nyer la..bela kambing ker, bela ayam ker...sampai berjaya.(AMBOI HELAK YER...korang tau tak yang pertani kat Barat 2 bela kambing tanam jagung aper semua bleh jadi jutawan?? tahu @ tak terpilang kepada individu memasing.

kerana matlamat utama nak kita nie bersatu!!!!yer Bersatu tu dia kata kunci...setiap langkah kita kat muka bumi malaysia nie kita kena syukur tau..yer la korang bleh baca berita2 yang disiarkan di radio @ TV @ Newspaper @ online News..aduh byk tau sumber yang korang rasa percaya la..korang tgk macam mana kehidupan diorang? ada nampak bersatu tak? BErsatu nak gulingkan Kerjaan Ada le...bersatu nak khianat orang ada la....ada tak korang terfikir yang malaysia ni tak aman??? kalo x aman perghhh...x berasap dapur rumah..yer la cuba fikir kalo aman suma org hapi (some of it) kerja da rumah ada...x ka aman 2.

dengan semangat 1 Malaysia sok hari, saya nak dedikasi lagu ...eerrrr baik x payah kompem hujan hari.. biar faizal tahir yang nyanyikan lagu Malaysia 1. best tau lagu tu. saya suka dengar. memberikan semangat yang lebih patriotik kat jiwa malaysia ku.
peace no war.

SELAMAT MENYAMBUT MALAYSIA DAY--------

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites